Archive for the 'economie' Category

LG "sufla" locul trei lui Motorola in topul vanzarilor de mobile

Wednesday, January 21st, 2009

LG a spus de curand ca in 2008 a reusit sa vanda peste 100 milioane de mobile in toata lumea, devansand rivalii Motorola si Sony Ericsson. Cred ca totusi ar fi mai corect de spus ca Motorola s-a infundat mai mult in declinul pe care il sufera de vreo doi ani incoace. Pe primele doua locuri troneaza imperial Nokia si Samsung cu vanzari de aproximativ 470 de milioane de unitati si respectiv 200 de milioane de unitati.

Zeitgeist

Tuesday, December 30th, 2008

Zeitgeist este un documentar in doua episoade care a zdruncinat conceptia oamenilor despre societate, politica, religie si sistemul financiar pretutindeni in lume. Atentie! Este doar pentru oameni inteligenti, descuiati la minte. Poate fi vazut online, cu subtitrare chiar in romana.

Romania monteaza panouri solare

Friday, October 17th, 2008

Exact cum spuneam acu vreo luna, Romania nu va trece la montarea de panouri solare, decat atunci cand va fi obligata de reglementari UE. Ele exista si ca urmare, pana in 2020, va trebui sa facem in asa fel incat 20% din energia consumata sa fie obtinuta din surse regenerabile. Ministerul mediului va da drumul de luna viitoare la finantari pentru ca tot omul de la casa sau bloc sa-si monteze panouri solare (atentie!) de incalzire, nu electrice.

Sunt doua feluri de panouri solare, cele care convertesc energia solara in agent termin si cele care convertesc energia solara in curent electric. Aici este vorba de cele din primul tip. Practic, sub celulele solare exista o mare rezistenta care se incalzeste si distribuie caldura la tevile de apa.

OK, statul va pune 90% din banii pentru instalatie. De restul, faceti acolo in bloc o sedinta si vedeti de unde faceti rost de ceilalti 10%. N-ar trebui sa fie o suma mare daca e vorba de un bloc, dar o sa vezi pe pielea ta cum e sa incerci sa convingi un pensionar de uriasele avantaje ale energiei alternative cand el stie saracul ca i-a cam trecut timpul si ca isi dramuieste fiecare banut.

Si Vaticanul isi monteaza panouri solare

Wednesday, October 8th, 2008

O da! Vaticanul investeste 1,5 milioane $ pentru a monta 2.400 de panouri solare pe acoperisul salii papale de audiente. Se pare ca poluarea a urcat puternic in lista pacatelor.

Marile lanturi de magazine din SUA isi pun panouri solare pe acoperis

Tuesday, August 12th, 2008

Wal-Mart, Kohl, Safeway si Whole Food Market, retaileri uriasi in SUA se grabesc sa termine montarile pana la sfarsitul anului. Nu i-a apucat marinimia pentru planeta asta, ci daca termina la timp primesc pana la 30% scutiri de taxe de la guvernul american! In plus, panourile solare ii ajuta sa economiseasca de la 10% pana la 40% din energie. Bun asa! Detalii pe New York Times.

Un nou episod din telenovela Microsoft Yahoo!

Wednesday, February 20th, 2008

E poate cel mai senzational episod. Povestea e simpla. Daca Yahoo! nu vrea sa accepte oferta Microsoft, astia le schimba conducerea. Pe urma or sa vrea sigur :)) Stirea am vazut-o la domn profesor. Omul care m-a invatzat meserie. Iar el a cules-o de pe Mediafax.

Microsoft nu ofera nici un cent in plus pentru Yahoo!

Wednesday, February 20th, 2008

Asta a fost reactia Microsoft in legatura cu achizitionarea Yahoo! Daca vrei un comentariu documentat il gasesti la Wired.

LCD-ul bate CRT-ul in vanzari

Wednesday, February 20th, 2008

Desi era o evolutie previzibila trebuie sa notam evenimentul epocal. Vanzarile de ecrane LCD le-au depasit pe cele ale CRT-urilor (cu tub catodic). O spune DisplaySearch, o companie de consultanta si cercetare cu shtate (n-am diacritice! n-am!) mari in domeniu. Producatorii au ajuns la profituri de 33 de miliarde de dolari din vanzarea de LCD-uri in ultimul sfert al lui 2007. Comunicatul este pe Businesswire. Sunt muuulte date acolo despre ecrane.

Yahoo! e ofensat de oferta Microsoft

Tuesday, February 12th, 2008

Dupa indelungi brainstorming-uri corporate, cam asta a fost reactia Yahoo! la oferta Microsoft. Cica ar fi prea putin per actiune. Analistii cred ca Microsoft va ridica pretul ofertat cu 5 pana la 12 miliarde ca sa mai indulceasca “ofensa” adusa Yahoo!

Primul card de credit in SL?!

Friday, September 7th, 2007

O companie singaporeza pe nume First Meta, care detine si o banca virtuala in Second Life a lansat azi primul card de credit virtual: MetaCard. Vine in doua variante, standard si gold cu credit in limita de 5.000, respectiv 10.000 de lindeni pe luna. Chestia asta e utila doar daca nu mai ai bani pe cardul real si arzi de nerabdare sa-ti cumperi inca o vila la ocean. Cardul singaporez nu numai ca e o tampenie din punct de vedere al utilitatii, dar e o mare excrocherie. De ce? Pentru ca dobanda este intre 0,13% si 0,15% pe zi. Asta inseamna ca pe an ajungi la un echivalent URIAS de 47.45% pana la 54.75% pe an. Nu mai vorbim ca MetaCardul functioneaza deocamdata doar in 75 de magazine virtuale din Second Life. Site-ul “antreprenorilor” aici.