Archive for the 'Second Life' Category

Second Life pe mobil?

Wednesday, February 20th, 2008

Vollee promite sa ofere in curand o aplicatie instalabila pe orice mobil 3G cu care vei putea intra in lumea virtuala Second Life. La inceput va fi gratuita, dar pe site-ul lor am vazut ca ai nevoie si de un abonament cu plan de date zdravan la operator. M-am inscris de curiozitate pentru testarea versiunii beta. Daca merge va spun cum a fost. Pentru omul de rand (adica si subsemnatul), factura la net-ul mobil dupa ce te joci SL va fi probabil dureroasa, dar m-as sacrifica pentru o veche pasiune precum SL. Mai stiu eu unul care si-ar instala aplicatia asta.

Filmare pe bune in SL

Wednesday, September 5th, 2007

Mediafax zice ca HBO a cumparat un documentar produs in Second Life. E despre un nene pe nume Molotov Alva (un nume cu adevarat incendiar) care descopera interactiunile complexe care au loc in lumea virtuala. Filmul dureaza 35 de minute si va putea fi vazut pe HBO anul viitor. Regizorul are planuri mari. Vrea sa-si propuna scurt metrajul la premiile Oscar pentru filme de animatie. Povestea am aflat-o de la Marc.

Voce in SL

Friday, August 17th, 2007

De ceva vreme, Linden Labs a dat drumul la comunicarea prin voce in Second Life. Am mai incercat sa vorbesc cu oamenii pe acolo, dar rezultatul a fost lamentabil. Aseara am intrat cu Marc sa testam chestia asta si s-a auzit excelent. Ori au facut imbunatatiri majore, ori e faptul ca suntem amandoi din Romania, treaba care face mult mai rapid transferul de date. Oricum, senzatia a fost absolut exceptionala. Ne plimbam prin Torino (virtual) si comentam live, la fata locului, ca si cum am fi fost in realitate. De bucurie am incropit un recital Toto Cutugno de care localnicii au ramas uimiti. Probabil ca nu intelegeau ce se intampla :)