Archive for the 'roboti' Category

Cine a castigat de fapt alegerile americane?

Thursday, November 6th, 2008


Voting Machines Elect One Of Their Own As President

Un clip amuzant despre adevaratul presedinte american :)

Robotii ne copiaza mimica faciala

Monday, November 3rd, 2008

O echipa de studenti de la Universitatea din Bristol a reusit sa creeze un cap de robot capabil sa imite in timp real mimica faciala umana. E un pic cam infricosator. Toti robotii astia care ne imita parca au fete de nebuni, de psihopati.

sursa: New Scientist

Joaca biliard cu robotul

Wednesday, September 10th, 2008

Trebuie sa fii singurul om de pe planeta ca sa te apuci sa joci biliard cu un robot. Cu toate astea, o echipa de ingineri de la Queen’s University din Canada s-au apucat sa construiasca unul si explica de-a fir a par cum au facut toata treaba aici. Daca il invatau pe Asimo sa joace biliard, ar fi fost macar un experiment amuzant. Robotul creat de canadieni seamana mai degraba cu unul industrial.

Primul robot cu creier organic

Thursday, August 14th, 2008

O echipa de cercetatori ai University of Reading sustin ca au inceput testele cu un robot cu creier organic. Eu au plantat niste neutoni de cultura intr-un recipient cu 60 de electrozi care preiau semnalele electrice si le transpun in miscari ale robotului. Rezultatul este ca masinaria se deplaseaza dupa cum o taie “capul”. Experimentul este important pentru studiul manifestarii mecanismului de memorie, dar si pentru a studia si ameliora probleme legate de anumite disfunctii ale creierului.

Robotii au o noua piele, mai umana

Wednesday, August 13th, 2008

O echipa de cercetare a universitatii din Tokio au prezentat o noua “piele” pentru roboti. Este elastica si contine nanotuburi de carbon, tehnologie care permite realizarea circuitelor electrice chiar si cand suprafata este elongata. Se numeste e-skin si le va permite robotilor sa aiba simtul tactil si sa detecteze temperatura.