Archive for the 'afaceri' Category

Zeitgeist

Tuesday, December 30th, 2008

Zeitgeist este un documentar in doua episoade care a zdruncinat conceptia oamenilor despre societate, politica, religie si sistemul financiar pretutindeni in lume. Atentie! Este doar pentru oameni inteligenti, descuiati la minte. Poate fi vazut online, cu subtitrare chiar in romana.

Tastatura pentru blonde

Thursday, November 27th, 2008

Tastatura pentru blonde este reala si poate fi cumparata de aici. Da click pe poza pentru o varianta mai mare. Alte comentarii sunt de prisos. :)

Circuit City si DHL au dat faliment

Tuesday, November 11th, 2008

Doua companii care pareau invincibile au sucombat astazi. DHL stiti sigur cu ce se ocupa. Circuit City era unul dintre cel mai mare reseller de echipamente electronice din SUA. Acum cateva zile declara ca a inchis peste 100 de magazine ca azi sa invoce amentamentul 11. Este un moment excelent pentru competitori de a prelua suprematia. Daca mai era ceva de vandut la noi se va vinde la preturi de nimic. Anul viitor se zvoneste ca vor pica vreo 4 banci de la noi. Desi vad la TV cum specialistii spun ca aceasta criza nu ne afecteaza prea tare, eu nu cred nici un cuvant. Cu un euro care va trece la anu’ la 5 lei, salamul va deveni o scumpete. Orez anyone?

Cine vrea sa cante la chitara sa invete!

Thursday, November 6th, 2008

Ma intreb, oare nu te simti un pic penibil sa-ti treci aiurea degetele peste o bucata de plastic ca sa te crezi superchitarist in Rock Band? Zic penibil pentru ca pe lumea asta exista niste oameni care chiar stiu sa cante la chitara (si nu vorbesc de mine). Faza cea mai penibila este ca TOTUSI nu trebuie sa fii cine stie ce muzician ca sa poti macar SDRANGANI la o chitara adevarata, cu corzi (daca ziceam coarde, asa cum este de fapt corect, incepeau mishtourile :) ). Revenind la subiect, aflu acum ca si Logitech a creat o porcarie din asta. Inteleg ca se fac ceva bani din treaba asta, dar aveam umila pretentie ca regele perifericelor sa aiba un pic de respect pentru muzica si pentru cei care o creeaza. Pentru utilizatori: va rog muuult incercati sa cantati la o chitara adevarata. Chiar daca nu o sa cantati Sonata Lunii dupa o luna veti fi mult mai castigati si va veti simti si mai bine.

Bill Gates a creat o noua companie: bgC3

Thursday, October 23rd, 2008

N-am priceput ce inseamna bgC3. Bill Gates Catastrophy 3? Am gasit. Cica inseamna Bill Gates Catalyst. Oricum, toata treaba a fost facuta mai mult sau mai putin in secret. Foarte tare! Batranu’ nu se poate odihni nici dupa pensie! Vom mai auzi cu siguranta de compania asta intr-un fel sau altul :)

Distractie pentru japonezi

Wednesday, October 8th, 2008

Daca esti japonez (nu esti, nu?) si stai in casa singur cuc cu o consola Wii in casa ai o varianta inedita de distractie. Cu 50$ poti inchiria o japoneza in costum de guvernanta franceza pentru o ora ca sa se joace Wii Fit cu tine. You gotta stay fit right? :)

"Blu-ray mai are 5 ani de trait"

Friday, September 5th, 2008

Sunt vorbele lui Andy Griffiths, directorul Samsung UK intr-un interviu pentru Pocket-lint. Nu inteleg care este logica, avand in vedere ca nici nu a zis care va fi tehnologia inlocuitoare. Predictia este cel putin bizara, mai ales ca logic, descurajeaza consumatorii sa investeasca in tehnologia Blu-ray, iar Samsung produce playere Blu-ray.

Noul site Orion

Thursday, August 28th, 2008


Tadaaaaaaaaaaaam! Noul site Orion este plin de viata, absolut banal de frunzarit si chiar frumushel. Este bineinteles o parere subiectiva, avand in vedere ca eu am ales layout-ul si i-am batut la cap pe baietii de la Softarea sa iasa totul bine. O colaborare fructuoasa din care a iesit ceva bun. Oricum, de azi inainte, pe acest site gasesti noutati, produse si contacte Orion Romania.

Hacker indian produce o paguba de 5,1 miliarde $

Wednesday, August 27th, 2008

Sunday Herald spune ca un hacker indian a reusit sa sparga un server care se ocupa de rezervari in reteaua de hoteluri Best Western. Ca urmare, a reusit sa puna mana pe identitatile (date din buletin, pasaport, numar de card de credit etc.) a 8 milioane de oameni care au dat prin respectivele hoteluri din 2007 incoace. Paguba a fost estimata la 5,1 miliarde $. Toata povestea in Sunday Herald, via Newlaunches.

Marile lanturi de magazine din SUA isi pun panouri solare pe acoperis

Tuesday, August 12th, 2008

Wal-Mart, Kohl, Safeway si Whole Food Market, retaileri uriasi in SUA se grabesc sa termine montarile pana la sfarsitul anului. Nu i-a apucat marinimia pentru planeta asta, ci daca termina la timp primesc pana la 30% scutiri de taxe de la guvernul american! In plus, panourile solare ii ajuta sa economiseasca de la 10% pana la 40% din energie. Bun asa! Detalii pe New York Times.