Archive for September, 2007

Google virtual world

Wednesday, September 26th, 2007

Se zvoneste ca Google va lansa pana la sfarsitul anului o lume virtuala asemanatoare cu Second Life basata pe softul Google Earth. Asta inseamna ca te vei plimba direct prin locuri reale si vei zbura ca Superman in jurul pamantului. Suna bine, nu?

Mai departe de casa

Friday, September 21st, 2007

Sony a decis sa amane lansarea propriei lumi virtuale Home pentru primavara anului viitor. Sunt ceva probleme acolo. S-a schimbat sefia, iar PS3 s-a vandut in doar 5 milioane de bucati in toata lumea in timp ce Microsoft a dat deja 11,6 milioane de console Xbox 360.

Fa-ti lumea virtuala

Friday, September 21st, 2007

Se anunta o noua lume virtuala pe site-ul Metaplace. E mai degraba o platforma pe care oricine isi poate crea propria lume virtuala sau joc MMO (massive multiplayer online). Nu sunt foarte detalii deocamdata. Site-ul este in versiune alfa pentru testare, dar promite un viitor interesant. Oamenii vor sa transforme Internet-ul intr-o uriasa comunitate de spatii virtuale.

Un OZN se transforma intr-un mobil

Wednesday, September 12th, 2007UFO Mobile Transformer - video powered by Metacafe

Daca nu ma insel e vorba de un mobil Samsung din gama Ultra II.

Mausul poate fi periculos

Wednesday, September 12th, 2007

Tehnologiile de securizare Vista intrec orice asteptari. Nici nu mi-a trecut prin cap ca mausul e atat de rau.

Ce credeti ca e chestia asta?

Wednesday, September 12th, 2007

Intrebarea e simpla. La ce credeti ca serveste acest echipament? N-are legatura cu lumile virtuale, nici cu vocalizele, dar nu m-am putut abtine.

Primul card de credit in SL?!

Friday, September 7th, 2007

O companie singaporeza pe nume First Meta, care detine si o banca virtuala in Second Life a lansat azi primul card de credit virtual: MetaCard. Vine in doua variante, standard si gold cu credit in limita de 5.000, respectiv 10.000 de lindeni pe luna. Chestia asta e utila doar daca nu mai ai bani pe cardul real si arzi de nerabdare sa-ti cumperi inca o vila la ocean. Cardul singaporez nu numai ca e o tampenie din punct de vedere al utilitatii, dar e o mare excrocherie. De ce? Pentru ca dobanda este intre 0,13% si 0,15% pe zi. Asta inseamna ca pe an ajungi la un echivalent URIAS de 47.45% pana la 54.75% pe an. Nu mai vorbim ca MetaCardul functioneaza deocamdata doar in 75 de magazine virtuale din Second Life. Site-ul “antreprenorilor” aici.

Filmare pe bune in SL

Wednesday, September 5th, 2007

Mediafax zice ca HBO a cumparat un documentar produs in Second Life. E despre un nene pe nume Molotov Alva (un nume cu adevarat incendiar) care descopera interactiunile complexe care au loc in lumea virtuala. Filmul dureaza 35 de minute si va putea fi vazut pe HBO anul viitor. Regizorul are planuri mari. Vrea sa-si propuna scurt metrajul la premiile Oscar pentru filme de animatie. Povestea am aflat-o de la Marc.

Brandenburg

Wednesday, September 5th, 2007

In jur vorbeau cateva grupuri de romani. In fata mea, in afara de camera foto, este un Starbucks unde ne-am trezit cu o cafea. Are exact acelasi gust cu cea din Bucuresti, de la Starbucks din Plaza. S-a dus si mitul cu apa care conteaza enorm la prepararea cafelei. Foarte buna si la acelasi pret ca la noi.

Ceasuri de fite

Monday, September 3rd, 2007

Hublot e primul producator de ceasuri care si-a deschis reprezentanta in SL. Gasesti acolo o colectie de ceasuri 3D. Ba chiar poti cumpara online echivalentele lor reale.