Archive for January, 2008

PrOn in you pocket

Thursday, January 31st, 2008

In poza e WD Passport, un hard disk cu capacitati de 160GB, 250GB sau 320GB si dimensiuni 129,7×79,7×15 mm. Adica o chestie pe care o poti baga lejer in buzunar ca pe un mobil. Faza cea mai tare e ca hardul asta nu costa o avere cum ar fi de asteptat. Cel de 320GB costa doar 200 USD, iar cel de 160GB e numai 110 USD. Tentant. Colegii de la go4it.ro l-au gasit.

Rama foto digitala

Thursday, January 31st, 2008

Nu ma prind ce-i cu ramele foto digitale. Cine le cumpara? De ce? Pentru cine nu stie, ramele foto digitale sunt niste ecrane LCD care afiseaza ur si simplu un slideshow cu poze din computer. Nu zic ca nu e OK sa ai in casa o rama micuta de maxim 7 inci, daca nu mai ai ce face cu banii, dar s-a ajuns la exagerari. Exista rame foto digitale de 30 de inci! Daca la chestia asta adaugi un tuner TV te-ai scos, dar faza e ca miscarea nu se renteaza. Rama e mai scumpa decat un TV. De ce ai avea nevoie de un tablou digital atat de mare cand propriul monitor de la PC poate face treaba asta cu screensaver-ul?! Ma macina de mult problema asta, mai ales ca ramele astea chiar se vand. Chiar le cumpara cineva. Philips de pilda produce de mult timp rame digitale. S-ar fi oprit daca nu le mergea afacerea asta, nu?

Mobile Samsung noi

Thursday, January 31st, 2008

HAT anunta azi in Romania o droaie de telefoane noi Samsung printre care Samsung G810 Benu, U900 Soul, J700 Devi, F490 Nerva si P520 Armani. In poza e J700. Am fost invitat la eveniment, dar nu voi putea ajunge din pacate. Voi sti maine mai multe despre fiecare.

Declansatorul tactil

Thursday, January 31st, 2008

Abia azi mi-a traznit ideea asta desi este atat de logic si elegant. Butonul pentru declansare de la fotocamere este una din cauzele principale pentru care iti iese prost o poza. Asta pentru ca in momentul in care il apesi misti inevitabil camera. Daca butonul ar fi insa o suprafata tactila chestia asta nu s-ar mai intampla. E doar o idee. Una la care insa nu s-au gandit producatorii de fotocamere.

Inca doua DSLR-uri Sony

Thursday, January 31st, 2008

Nu-i nicio surpriza aici pentru ca A300 si A350 erau deja sub forma de zvon de vreo doua zile. Toata povestea e aici.

Primul mobil Garmin!

Thursday, January 31st, 2008


La asta chiar nu ma asteptam. Garmin intra pe piata de mobile cu nuvifone, un handset cu ghidare GPS incorporata, bineinteles. Il vor lansa abia la toamna. Are ecran tactil de 3,5 inci si se conecteaza la retelele 3G prin HSDPA. Cica va avea si camera, dar prea multe alte detalii nu exista. Eu unul voi urmari fenomenul asta. Pare interesant.

DSLR compact???

Thursday, January 31st, 2008


Sigma, care a lansat patru camere din 2002 incoace vine cu un nou concept pe piata. DSLR-ul compact. Ei se jura ca fotocamera asta pe nume DP1 incorporeaza forta unui DSLR intr-o carcasa compacta. Ce-i drept, senzorul de 14 MP are o suprafata activa de 20.7 x 13.8 mm de 7 pana la 12 ori mai mare decat cel din compacte. Dar obiectivul este unul fix. DP1 este un fel de strutocamila, dar extrem de interesanta. Mai multe detalii, ca de obicei la DPReview.com.

Un notebook cu…greutate

Wednesday, January 30th, 2008

Iti poti imagina ca in 1976 unii oameni chiar carau asa ceva dupa ei?

8 fotocamere noi Panasonic

Wednesday, January 30th, 2008

Nici Panasonic nu aduce chestii noi, spectaculoase la seria asta de lansari. Asa cum era de presupus, procesorul de imagine Venus Engine III a fost inlocuit cu Venus Engine IV care cica se ocupa mai finut de reducerea zgomotului de imagine. In foto este noul model TZ4, care impreuna cu TZ5 sunt cele mai tari din lot. De ce? Pai au lentile cu focala de 28 mm (cu cat e mai mare, cu atat mai bine), zoom optic de 10x, iar TZ5 filmeaza la rezolutie HD de 720p (720 de linii pe orizontala cu scanare progresiva a imaginii). Daca vrei sa-ti cumperi una dute pe DPReview.com sa vezi detalii.

Inca o banalitate

Tuesday, January 29th, 2008
Nikon a anuntat si cateva fotocamere compacte printre care si pe cel din poza: Coolpix P60. Are rezolutie de 8,1MP, zoom optic de 5x, stabilizare optica a imaginii, ecran LCD de 2,5 inci bla bla bla… Care e noutatea? Care e inovatia? Designul? Nu ma atrage absolut deloc. Ba chiar mi se pare urata.