Archive for May, 2008

Lansarea albumului My love, my Depression

Thursday, May 29th, 2008

In sfarsit se intampla. Lansam oficial albumul My love, my depression la care au muncit subsemnatul, Dan Ivanov dar mai ales Andrei Kivu, vreo 2 ani de zile. Evenimentul, dupa cum scrie si pe afis, se va intampla pe 21 iunie in Club Hazard, incepand cu ora 20:00 (sau 20:30, in functie de punctualitatea voastra), cu voia prietenului nostru Razvan Dacian, solist si compozitor al trupei Hazard. Avem niste surprize, iar la sfarsit dam moka CD-uri cu minunatul album pe care in sfarsit l-am adus in forma finala (DA, are coperti, cuvinte si un CD imprimat). Din cate am inteles de la Razvan, si el va pregateste o surpriza, dar nu aflati nimic de la mine. Va asteptam cu drag din orice colt al tarii ati sosi si promitem un spectacol reusit. Aici puteti vedea afisul in toata splendoarea.


Aplicatie PC ca sa mananci pizza

Thursday, May 29th, 2008

Daca traiesti in SUA si ai o pasiune secreta pentru mancarea de la Pizza Hut, ti s-a pregatit o aplicatie pentru PC care iti da voie sa faci comenzi mult mai usor, ca intr-un joc. Ideea e laudabila, dar cel putin pentru Bucuresti ar trebui sa facem o aplicatie cu care sa-ti vina comanda la pranz in mai putin de 2 ore. Exemple de sloganuri atragatoare: Pizza vine din cer (comenzi non stop cu elicopterul) sau Pizza la botu’ calului (venim cu butataria la tine, LA PROPRIU) sau Pizza teleportata e mai bine inchegata (pentru asta avem nevoie de tehnologia pentru teleportare; dificultate sporita; ETA 10 years or so). Oricum, serviciul se numeste Shortcut.

Un mobil in cuptorul cu microunde

Thursday, May 29th, 2008

Imi pare rau sa va dezamagesc dar este fake, probabil un teasing. Oricum, interesant.

Ecran OLED de 0,3 mm grosime

Thursday, May 29th, 2008

Sony lucreaza la ecranul OLED cu grosimea de 0,3 mm. N-am inteles de ce l-au sigilat intr-o cutie? Poate pentru ca ar fi extrem de fragil. Mai multe poze pe Engadget.

Echipa de instalare a panourilor solare

Tuesday, May 27th, 2008

Pe micutii astia o sa-i chem sa-mi instaleze panourile solare!

Realitate augmentata…color

Tuesday, May 27th, 2008


Sony a reusit sa creeze niste ochelari video cu lentila transpoarenta, capabili sa proiecteze pe retina o imagine QVGA (320×240) color. Deocamdata ochelarii cantaresc 120 g. Sony a zis ca ii va scoate pe piata in 2010 si vor sa le injumatateasca greutatea. Told you so. Mai multe citesti aici.

8MP si zoom optic in mobil

Tuesday, May 27th, 2008


Parca mai deunazi plangeam dupa mobile cu camera de 8MP si zoom optic. Baietii de la K-Touch mi-au citit blogul si s-au executat imediat. Numaidecat au prezentat modelul C280 la CHITEC 2008, un targ chinezesc. Cica are procesor Digic III, luat de la fotocamerele Canon si e capabil de un ISO 1600! Baieti, acum incercati sa-l faceti mai mic ca sa intre in buzunar, OK? Hai, la treaba!

Cel mai mic videoproiector din lume?

Tuesday, May 27th, 2008

Asta micu’ are dimensiunile de 105×58x25 mm (un pic mai mare decat un mobil) si cantareste doar 160 g. Se numeste 90-805R si a fost creat de Earth Trek, o companie din Hong Kong. Primeste carduri de memorie SD si microSD, are baterie cu litiu care rezista pana la 2 ore, vine cu difuzor incorporat, player MP4 si proiecteaza pe orice perete o imagine cu diagonala de 22 de inci. Foarte tare, dar pret n-are.

Cel mai subtire senzor de 5MP

Monday, May 26th, 2008


Sharp revendica performanta, iar grosimea respectivului senzor pentru fotocamera de mobil este de numai 6,6 mm. Nu stiu de ce, dar nu sunt extrem de impresionat. Nu de alta, dar Samsung a reusit sa creeze unul cu rezolutia de 8 MP. Si inca ceva. Vreau sa vad zoom optic la mobile.

Laptop 2 in 1

Monday, May 26th, 2008Ciudatenia asta se numeste Xentex Dual si este un prototip care (CULMEA!) este disponibil la vanzare pe eBay. Tot acolo gasesti si configuratia. N-am inteles la ce ti-ar trebui un laptop taiat in doua. Este interesant totusi.