Archive for June, 2008

Casti pentru porcul din tine!

Monday, June 30th, 2008

Castile create de japonezii de la Green House sunt de porc. Intr-o parte e “calculatorul” si in cealalta jamboanele cu “adidashi”. Pentru cei mai tineri, asa se zicea pe vremea lu’ ceashca la capul porcului, respectiv la copite. Singurele delicatese la care putea accede omul de rand pe vremuri, la timpul Craciunului. Anyway, daca iti plac porcii si crezi ca ti-ar sta bine sa-ti bani unul in ureche, da o fuga pana la japonezi ca pe aici sunt slabe sanse sa ajunga.

Bill Gates e pensionar

Monday, June 30th, 2008

Ca omagiu pentru realizarile lui Bill Gates, Gizmodo i-a facut un scurt istoric plin de realizari minunate. Foarte interesant de vazut. Da clic pe poza ca sa o maresti.

Nokia SuperNova - mobile noi

Monday, June 30th, 2008


Nokia a anuntat oficial noua serie SuperNova, 4 mobile noi: 7210, 7310, 7510 si 7610. Sunt middle-end-uri GSM, fara prea multe functii si pretentii. In imagine este 7610, care mi-a placut cel mai mult dintre cele patru modele. Arata chiar nibisor pentru un Nokia. Poze si detalii gasesti evident la Nokia.

NASA si-a cumparat cel mai tare ecran ca sa se uite la extraterestri

Monday, June 30th, 2008

Pana acum, NASA supraveghea lucruri pe un “amarat” de ecran format din 49 de display-uri. Acum au luat unul cu 128 de display-uri la care lucreaza tot atatea cipuri grafice. Computerul la care este cuplat uriasul ecran contine 1024 de nuclee de procesoare cu o putere de lucru de 74 de teraflopi si un hard cu capacitatea de 475 TB. Aici gasesti tot comunicatul.

Cum a fost lansarea Vice?

Monday, June 30th, 2008

Linistita :) A sunat foarte bine, am slabit vreo 2 kg pentru ca am transpirat incontinuu, iar spectatorii au stat cuminti ca la opera. Urmatorul concert va fi pe la sfarsitul lui septembrie daca nu cumva in octombrie. Avem mult de lucrat la noile melodii pentru ca avem vreo 4-5 in plan si extrem de putin timp.

Disk player in 1961

Thursday, June 26th, 2008

Dam asa se intampla in 1961 daca voiai sa asculti altceva decat radio in masina. Chestia asta probabil costa o avere. Exista o intreaga colectie de poze vintage cu produse de pe vremuri pe site-ul Consumer Reports.

Pushculitza RPG

Monday, June 23rd, 2008

Da, RPG vine de la Role Playing Game, un tip de joc extrem de indragit. Bank Quest este o pusculita cu un joc RPG incorporat. Pe ecranul pixelat va aparea eroul tau si aventurile sale, iar singurul mod de a-i cumpara acestuia tot felul de arme si scuturi este sa bagi bani in pusculita. Super idee! Daca aveam asa ceva cand eram mic, acum as fi fost miliardar :)

Mobil uratel, dar blindat cu functii

Monday, June 23rd, 2008

Motorola lanseaza in iulie MOTOZINE ZN5 in China!? In afara de designul care personal mi se pare cam nereusit, butucanos, ZN5 vine niste functii cel putin OK: camera de 5MP semnata Kodak si conectivitate Wi-Fi. Merge in retelele EDGE si producatorul zice ca il va lansa si prin alte parti ale globului. Vezi comunicatul de presa.

Mobilul cu camera de 8MP vine la iarna

Tuesday, June 17th, 2008


Sony Ericsson a anuntat oficial mobilul C905, cel cu camera de 8MP. Comunicatul e aici.

Microfon cu urechi

Tuesday, June 17th, 2008

Cum ar fi perfect sa inregistrezi sunetele din jurul tau? Exact asa cum le-ai auzi chiar tu. De aici pana la crearea unui microfon cu urechi este un pas mic. Exact asta este Binaural Recording Mic. De ce nu s-a facut asa ceva pana acum? Probabil pentru ca arata extrem de ridicol? Sa zicem ca in cazul in care chiar montezi asa ceva la camera ta video nu va mai trebui sa faci vreun efort pentru a inveseli atmosfera. Pretul draciei asteia este insa mult prea serios.