Voce in SL

De ceva vreme, Linden Labs a dat drumul la comunicarea prin voce in Second Life. Am mai incercat sa vorbesc cu oamenii pe acolo, dar rezultatul a fost lamentabil. Aseara am intrat cu Marc sa testam chestia asta si s-a auzit excelent. Ori au facut imbunatatiri majore, ori e faptul ca suntem amandoi din Romania, treaba care face mult mai rapid transferul de date. Oricum, senzatia a fost absolut exceptionala. Ne plimbam prin Torino (virtual) si comentam live, la fata locului, ca si cum am fi fost in realitate. De bucurie am incropit un recital Toto Cutugno de care localnicii au ramas uimiti. Probabil ca nu intelegeau ce se intampla :)

6 Responses to “Voce in SL”

 1. Clement Nicolaescu Says:

  Da.. Si eu cred ca optiunea de voce e un pas mare inainte si are foarte multe utilitati . Bine, toate se invart in jurul ideii de a vorbi :)

  Am citit chiar pareri care spuneau ca aceasta facilitate este destul de buna pt. a fi folosita la concertele muzicale?

  Tu ce parere ai?

  Oricum, ar fi interesant de vazut o formatie ai carui componenti sa se afle in diferite locuri pe glob.
  Venind si concertand in SL ei se posteaza pe aceeasi scena.

  Rezultatul: nu numai ca ai reusit sa aduni pe aceeasi scena persoane aflate la distante mari dar ai reusit si sa creezi un sunt spatial pt. reprezentatie. Adica, vei auzi chitara bass in stanga, chitara normala in dreapta etc.

  E de bine asta :) ?

 2. Claudiu Andone Says:

  Deocamdata nu cred ca e OK pentru concerte. Se vorbeste pe un singur canal, deci sunetul e mono. Asa aud si ceilalti. Daca un om e in stanga nu il auzi in stanga, ci in ambele boxe/casti cu aceeasi intensitate. Mai exista problema cu conexiunile. Eu cred ca ma auzeam excelent cu Marc pentru ca suntem in Bucuresti amandoi. Nu prea am reusit sa vorbesc cu straini. Ce spui tu cu formatia ai carui componenti sunt imprastiati pe glob exista deja, dar prin metodele cunoscute de pana introducerea optiunii de voce. Broadcasting direct pe un server. Oricum, vocea in SL e un pas urias. Sa nu crezi ca nu m-am gandit la eventuale reprezentatii in acest stil :))

 3. Marc Says:

  Probabil ca este doar o problema de timp pina cind se va ajunge si la ce spune Clement - sunet surround, spatial.
  Formatia “pestrita”, ai caror componenti traiesc in 4 tari diferite, se numeste Virtual Live Band. Suna chiar foarte bine, desi ramine un mister cum naiba se sincronizeaza fara a se vedea in RL.

  off topic: Claudiu, intr-o saptamina, populatia SL a crescut cu 160.051 de useri noi. Fa un calcul, apoi pune berile alea la rece! Preferabil Peroni :-)

 4. Fantasya Says:

  m-ai convins sa-mi fac personaj pe second life

 5. Claudiu Andone Says:

  Ma bucur daca am convins macar un om. Probabil ti-ai dat seama ca SL nu e populat numai de sociopati :)

 6. marc Says:

  9,140,031

  Ce iti spune tie acest numar? Mie imi zice niste bere rece, de la tine pentru mine. :-)
  Deci sa facem un media beer plan :-)

  in 3 saptamini, de cind monitorizez, populatia SL a crescut cu peste 400.000 useri noi. De asemenea, daca in prima saptamina a crescut cu 100,000, in a doua a crescut cu 160,000, iar in ultima cu 180,000. So, situatia (pesimista, in care ar creste cu aprox. 140,000 in medie/saptamina) arata asa:

  28 AUGUST: 9,140,031
  4 SEPTEMBRIE: 9,270,000
  11 SEPTEMBRIE: 9,400,000
  18 SEPTEMBRIE: 9,530,000
  25 SEPTEMBRIE: 9,670,000
  2 OCTOMBRIE: 9,810,000
  9 OCTOMBRIE: 9,950,000
  16 OCTOMBRIE: Andone da o cisterna de bere! :-)

Leave a Reply