Romania monteaza panouri solare

Exact cum spuneam acu vreo luna, Romania nu va trece la montarea de panouri solare, decat atunci cand va fi obligata de reglementari UE. Ele exista si ca urmare, pana in 2020, va trebui sa facem in asa fel incat 20% din energia consumata sa fie obtinuta din surse regenerabile. Ministerul mediului va da drumul de luna viitoare la finantari pentru ca tot omul de la casa sau bloc sa-si monteze panouri solare (atentie!) de incalzire, nu electrice.

Sunt doua feluri de panouri solare, cele care convertesc energia solara in agent termin si cele care convertesc energia solara in curent electric. Aici este vorba de cele din primul tip. Practic, sub celulele solare exista o mare rezistenta care se incalzeste si distribuie caldura la tevile de apa.

OK, statul va pune 90% din banii pentru instalatie. De restul, faceti acolo in bloc o sedinta si vedeti de unde faceti rost de ceilalti 10%. N-ar trebui sa fie o suma mare daca e vorba de un bloc, dar o sa vezi pe pielea ta cum e sa incerci sa convingi un pensionar de uriasele avantaje ale energiei alternative cand el stie saracul ca i-a cam trecut timpul si ca isi dramuieste fiecare banut.

4 Responses to “Romania monteaza panouri solare”

 1. beah Says:

  Este foarte usor de convins un pensionar iarna cand intretinerea este “pe val” :)

 2. beah Says:

  Ar fi fost mai ok, sa subventioneze panouri cu celule fotovoltaine, daca ai curent poti incalzi apa!! Exista centrale termice electrice. Din ce stiu eu un panou de 1m^2 produce cam 100W, oare cate panouri au loc pe un bloc :| hm. la un bloc cu 4 etaje sunt 20 apartamente.. bleah numere, nu sunt buna la matematica.

 3. claudiu andone Says:

  @beah: 3:20AM? cineva are insomnii. normal ca nu esti buna la matematica la ora aia :)

 4. oana Says:

  Buna, va asteptam pe blogul nostru pentru a discuta avantajele unui astfel de sistem cu energie alternativa si regenerabila: Panourile solare! http://www.qsetgreen.com/blog

Leave a Reply